Свято-Покровська парафія міста Немирова
Вінницько-Тульчинської єпархії
Української Православної Церкви (Православної Церкви України)

Дороге у Христі духовенство та віруючі Немирівського благочиння!

Христос Рождається! Славімо Його!

Кожного року на Різдвяні свята ми по-особливому духовно єднаємось, щоб спільно розділити радість Вифлеємської новини. Для нас народився Христос, для нас Він зійшов з Неба і оселився між нами. Євангелія від Матфея та Луки описують нам цю подію, як паломництво, яке здійснюють незважаючи на глибоку ніч пастирі та мудреці. Паломництво – це не просто мандрівка кудись в незнане, це крокування на зустріч із Кимось хто нас трепетно очікує. Тому і ми, в часі Різдва йдемо нашим паломництвом до Божого храму на зустріч з новонародженим Дитятком-Ісусом. Приходимо на Богослужіння, прославляємо Спасителя колядками і вертепами, збираємось всією родиною за святковим столом.

Різдво Христове – це велике свято родини, бо ж сам Господь народився у родині, маючи біля себе Пресвяту Матір та опікуна святого Йосифа. Часто ці дні наповнені великою радістю, але інколи і смутком. Радість панує у серці тих людей, які втішаються великою і здоровою родиною, тих, які, насолоджуються діточками. Радість є в тих оселях, де панує мир і спокій.

Але є між нами брати і сестри, які з тих чи інших причин, залишилися одинокими, самотніми, а, може, і покинутими. Є ті, які перебувають далеко від рідної домівки не мають можливості святкувати Різдво з родиною. Є чимало хворих, які навіть і святкові дні проводять у лікарнях. Не маємо права забути і тих, які в цю хвилину захищають нашу Батьківщину і жертвують своїм часом і життям, щоб ми могли святкувати Різдво Христове спокійно.

Дорогі у Христі брати і сестри! Сердечно вітаю всіх вас із Різдвом Христовим та бажаю благословенних і радісних свят, смачної куті, веселої коляди та щасливого і мирного неба у прийдешньому Новому 2024 році Божому! Нехай Марія, яка опікувалася Дитятком Ісусом і захищала від всякої небезпеки, заспокоїть кожну людську тривогу і потішить кожне людське серце!

Хай ці Різдвяні свята та Новий рік будуть повні багатства Господніх ласк для вас та ваших родин! Нехай мир, радість і любов, що їх небесні ангели принесли тієї Святої ночі бідним пастушкам, перебувають з вами! Нехай у вашому серці завжди народжується Христос через усмішку та доброту! Родинного затишку вам, душевного миру, радості та тепла!

Немирівський благочинний

капелан війскової частини А7011

протоієрей Роман Ковальчук