Дорогі у Христі, через декілька днів ми будемо святкувати Різдво Господа нашого Ісуса Христа, надзвичайно важливу подію для кожного і кожної з нас, для наших родин, для народу, для Церкви і для всього людства. Ця подія настільки важлива, що ми навіть ділимо історію людства на роки до народження Ісуса Христа та після Його народження. І робимо це не випадково, а на підставі глибокого усвідомлення, що світ до Його приходу на землю сильно відрізнявся від світу, який настав після Його приходу. Так само і з життям кожного і кожної з нас.

Чудесне народження Спасителя, що відбулося більше двох тисяч років тому у Вифлеємі, залишилося практично непоміченим  Його сучасниками. Тільки бідні юдейські пастухи, які стали свідками ангельського славослів’я, і східні мудреці, ведені різдвяною зіркою, прославили немовля Христа. Для інших це була така ж ніч, як і всі інші. Минуло багато століть з часу втілення Господа Ісуса Христа, але для віруючих людей різдвяна ніч завжди священна і незабутня; вона наповнює наші серця світлою духовною радістю і вдячністю до Бога за наше вічне спасіння.

В цей історичний момент, в якому нам приходиться жити і вмирати, будувати і відроджувати, захищати нашу Батьківщину від ворога і лікувати рани минулого і сьогодення  думками і молитвою об’єднуймося з нашими воїнами, які відважно захищають наше Різдво. Наш християнський обов’язок пам’ятати, що над нашою  землею, як колись над Вифлиємськими немовлятами, піднявся «меч Ірода» але ми не самотні серед болю, страждань і крові в цій війні, з нами – Бог!

А також нам потрібно щиро подякувати усім лікарям та медичному персоналу, які, немов на передовій, борються за життя людей в умовах поширення коронавірусної інфекції та всім волонтерам, які підставляють плече підтримки нашим оборонцям.

В ці дивовижні Різдвяні дні весь християнський світ духовно радіє переживаючи велич торжества нашого союзу з Богом. Радіймо і ми, бо Бог став людиною щоби людина обожнилась, подібно євангельським  пастушкам несімо звістку про народженого Спасителя.

Вітаю духовенство нашого благочиння, парафіян і прихожан нашого храму, воїнів, які боронять нашу Неньку-Україну, волонтерів та медичних працівників, нашу владу, депутатів всіх рівнів і всіх віруючих із святим празником, який от-от настане, сердечно бажаю вам справжнього христинського щастя, міцного здоров’я, добра, миру, злагоди та процвітання. Нехай прийдешній рік виправдає ваші надії та прагнення, принесе добробут вашим сім’ям. Нехай панують у ваших домівках взаєморозуміння, затишок і щирість.

ХРИСТОС  НАРОДИВСЯ !     СЛАВІМО ЙОГО !

Немирівський благочинний

протоієрей Роман Ковальчук